Следвайте Гласове в ТелеграмГЕРБ води с над 5% на ПП-ДБ, докато

...
Следвайте Гласове в ТелеграмГЕРБ води с над 5% на ПП-ДБ, докато
Коментари Харесай

Медиана: Билзо 50% са разочаровани от кабинета на Денков, 47% се страхуват да не бъдем въвлечени в световна война

Следвайте " Гласове " в Телеграм

ГЕРБ води с над 5% на ПП-ДБ, до момента в който 40% от интервюираните българи считат, че държавното управление на Николай Денков би трябвало да си върви допустимо най-скоро. Това демонстрират резултати от последно изследване на организация " Медиана ", извършено в интервала сред 18 и 24 юли измежду 976 индивида посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната.

Според последното изследване на " Медиана " за ГЕРБ биха дали своят вот 23,3%, за ПП-ДБ - 18%, за " възобновление " - 15,4%, за Движение за права и свободи - 12,9%, за Българска социалистическа партия - 9% и за Има Такъв Народ - 5,4%.

Като цяло проучването обрисува навлизането на страната в нов вид политическа рецесия. Предишната рецесия беше артикул на борбата сред партиите и невъзможността им да реализират най-малък консенсус и да сформират държавно управление. В последна сметка партиите реализираха някакъв консенсус, който обаче влиза в остро несъгласие с волята и упованията на болшинството от гласоподавателите, които декларират – „ Това не е наше държавно управление! “ 

47% от интервюираните са разочаровани от държавното управление на Денков, като то вдъхва вяра на едвам 20% от респондентите. 33% са декларирали, че не могат да преценяват.

Президентът Румен Радев се употребява с доверието на 53% от участвалите в анкетата, следван от Бойко Борисов - 29%, Костадин Костадинов и Корнелия Нинова (с по 23%), Слави Трифонов (18%), Кирил Петков, Мустафа Карадайъ, Николай Денков, Асен Василев и Стефан Янев се употребяват с доверието на 17% от респондентите.

50% от интервюираните от " Медиана " считат, че би трябвало да се организира референдум преди влизането на България в еврозоната и промяната на лв. с евро, като 59% считат, че не е добре да има въвеждане на еврото в околните 2-3 години, а 60% биха дали своят вот на сходен референдум за опазване на лв..

Основната смяна в публичните настройки е нарасналата тревога във връзка с заплахата от световна, международна война, регистрира изследването на " Медиана ". Само за три месеца хората, които считат, че има сериозна заплаха от международна война (в която и България ще бъде " засмукана " ) се е нараснал с 16% и към този момент това са близо половината от пълнолетното население (47%). 

Инфо: БНР

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР